De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Dit is de tweede Week van de Vooruitgang nieuwsbrief van 2008, met
hierin aandacht voor:
*samenstelling projectteam
*bedrijven in Week van de Vooruitgang
*Het Nieuwe Rijden: laatste kans voor aanmeldingen!
*aanbieding radiospot

EVEN VOORSTELLEN...
Ons projectteam is compleet! Koen Laros, Pepijn Provoost en Marjon Meijer coordineren vanuit Milieudefensie de Week van Vooruitgang 2008.

MAAK OOK DE MOBILITEIT BINNEN UW BEDRIJF DUURZAAM!
Duurzame mobiliteit is voor veel ondernemers een actueel thema. Tijdens de Week willen we bedrijven die hun mobiliteit willen verduurzamen concrete tools bieden om hiermee van start te gaan. Zo willen we samen met 'ervaren' bedrijven de knelpunten boven water halen en suggesties doen voor maatregelen om duurzaam mobiliteitsbeleid in de hand te werken. Voor dit onderdeel van de Week is geen aparte dag gereserveerd; de activiteiten zijn verweven in het programma. Gepland staan een debat tussen bedrijven en politiek, een workshop voor managers en diverse lokale activiteiten om bedrijven die al goed bezig zijn in het zonnetje te zetten. Partners: SenterNovem, Rabobank Rotterdam, Mobius en Minds in Motion.

BESCHIKBAARHEID RIJSIMULATOR HET NIEUWE RIJDEN
Tijdens de Week van de Vooruitgang worden er over het hele land acties georganiseerd om het publiek te stimuleren bij autogebruik de principes van Het Nieuwe Rijden aan te wenden. SenterNovem stelt een tweetal speciale rijsimulatoren beschikbaar. Ook kunt u eventueel beschikken over de zogenaamde Groene Garage. Dit is een mobiel servicepunt waar de bandenspanning geoptimaliseerd kan worden. Iets wat ook aanzienlijke invloed heeft op het brandstofverbruik.

De garage en de simulator kunnen kosteloos worden gebruikt. Wel dient u zelf zorg te dragen voor een gedegen coordinatie ter plaatse en voldoende promotie vooraf. Momenteel is de beschikbaarheid nog als volgt:
Groene Garage: za 13-9 en zo 14-9
Simulator: za 13-9 (2 stuks), ma 15-9, woe 17-9 (2 stuks) en ma 22-9 (2 stuks)

Aanvragen graag voor woensdag 2 juli indienen bij: Susan van den Berg; Het Nieuwe Rijden: susan.van.den.berg@senternovem.nl/ 030-2393568

DE WEEK VAN DE VOORUITGANG BIJ U OP DE RADIO!
Een leuke manier om de activiteiten binnen de Week van de Vooruitgang aan te kondigen is een radiospot. Half juli 2008 laten we een nieuwe, vrolijke radiospot opnemen. Het eerste deel is een algemene boodschap, het tweede deel kan naar wens worden laten ingesproken. Het enige dat men hoeft te doen is een tekst van een paar seconden aan te leveren. Voor een bedrag van 300 euro krijgt de afnemer dan een cd met de spot opgestuurd, die deze dan naar eigen inzicht kan laten uitzenden.

NOG ANDERE VRAGEN?
Met vragen, opmerkingen of gedachtes over de Week van de Vooruitgang kun je terecht bij Marjon Meijer, marjon.meijer@milieudefensie.nl,
020-5507392 of Koen Laros, koen.laros@milieudefensie.nl, 020-5507372. Bezoek ook onze website: www.weekvandevooruitgang.nl


De kritische mobilist 2008


Commentaar en kopij aan ons opsturen

Terug naar eerste pagina