De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

VVD in actie tegen Amsterdams plan schone lucht

(Het Parool 4 maart 2008) VVD-Kamerleden Laetitia Griffith en Paul de Krom komen woensdag naar Amsterdam om te protesteren tegen de plannen van de gemeente voor een betere luchtkwaliteit.

Ze komen samen met enkele liberale gemeenteraadsleden bijeen op het stadhuis om hun bezwaren te uiten over de plannen en te praten met andere tegenstanders.

Dat liet de VVD in Amsterdam dinsdag weten. Vorige maand presenteerde het college een plan om vervuilend gemotoriseerd verkeer uit te stad te weren, zoals personenauto's op lpg en benzine van een bouwjaar voor 1992 en dieselauto's zonder roetfilter. Ook zijn vrachtwagens en bestelauto's op termijn niet meer welkom en moeten de parkeertarieven binnen de ring verder stijgen.

De VVD is fel gekant tegen de voorstellen, waarin volgens Kamerlid De Krom ''de hoofdstad op slot gaat voor een groot deel van het Nederlandse wagenpark''. ''Amsterdamse stadsdelen buiten de ring zullen eerst overspoeld worden met de meest vuile auto's en krijgen vervolgens als dank de invoering van betaald parkeren. Deze plannen zijn echt onacceptabel'', aldus De Krom.


De kritische mobilist 2008


Commentaar en kopij aan ons opsturen

Terug naar eerste pagina