De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

De op de PVV na domste partij van Nederland lanceert weer een plan dat de kiezers moet behagen. Voor 6,5 miljard Euro nieuw beton met het waanidee erbij dat dat files oplost. Tot dusverre was het fifty-fifty voor auto en OV maar van de VVD krijgt het OV dit keer minder dan 25% van het geld voor verbetering van de infrastructuur. Domme demagogie om stemmen te winnen wint het van de adviezen van bijna alle verkeersdeskundigen. (EvD)

VVD: 6,5 miljard extra in wegen

(12-09-2007) De VVD wil tot 2025 ruim 6,5 miljard euro extra investeren in wegen en ruim 3 miljard in het spoor. Daarnaast eisen de liberalen dat alle belastingverhogingen van het kabinet voor automobilisten teruggedraaid worden.

VVD-leider Mark Rutte presenteerde woensdag een anti-fileplan op een belangrijk verkeersknelpunt in de Randstad, langs de A4 bij Leiderdorp.

Naast de investeringen in wegen gaat het om minder regels en procedures bij de aanleg van infrastructuur, meer gebruik van spitsstroken en meer aandacht voor de gevolgen files zoals sluipverkeer en tijdverlies.

Belangrijkste knelpunten
'We verwachten niet van het kabinet dat het morgen de files oplost. Dat is niet realistisch', aldus Rutte. 'Maar we zijn nu al bijna een jaar verder sinds de verkiezingen. Behalve belastingverhogingen hebben we nog niets van het kabinet gezien.'

Volgens de liberale voorman bedraagt de schade door files jaarlijks zeker 700 miljoen euro op de belangrijkste knelpunten. 'Dit wordt 2 miljard euro in 2020 als we niks doen', aldus Rutte.

Om aandacht te vragen voor de kosten van files lanceerde de VVD eerder de website filemeter.nl waar automobilisten een berekening kunnen maken. Vijfduizend personen hebben dat inmiddels gedaan. Uit de resultaten blijkt dat de files op jaarbasis automobilisten 33 werkdagen kosten.


De kritische mobilist 2007


Commentaar en kopij aan ons opsturen

Terug naar eerste pagina