De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Goed dat er enthousiaste en gedreven mensen als Bert Sitters zijn die hun kennis en ervaring op papier zetten voor de medemens, in dit geval over trein en fiets in Spanje op papier zetten. Jaren geleden zelf veel strubbelingen meegemaakt met Spaanse en Portugese stationchefs en conducteurs als ik -alleen Frans en Engels sprekend- mijn fiets op de trein trachtte te krijgen. Met Bert's boekje had ik veel problemen kunnen vermijden. (EvD)

Nieuwe editie ‘De fiets in Spaanse treinen’

Spoorboekje met de belangrijkste verbindingen

(DKM 22 februari 2008) In welke Spaanse treinen kan de fiets wl meegenomen worden en in welke trein mag de fiets niet mee? Nederlandse bezoekers komen er op site van de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE met geen mogelijkheid uit. Spanje-op-de-fiets deskundige Bert Sitters komt er wel uit. Daarom heeft hij het speciale spoorboekje ‘De fiets in Spaanse treinen’ samengesteld.

De editie 2008 is net uitgekomen.

Spanje is een fantastisch fietsland met schitterende gebieden, aldus Bert Sitters. Diverse omschreven fietsroutes doorkruizen het land. Heerlijk fietsen is het over een Va Verde: een voormalige spoorverbinding die nu is ingericht als fietspad.

Spanje kent rust en ruimte, maar ook drukke steden en volle Costas. Veel van de vluchten uit Nederland en Belgi komen aan in die drukke streken. De trein biedt mogelijkheden om weg te komen uit de drukte. De fiets is echter verboden in veel treinen in Spanje. De fiets in Spaanse treinen biedt een overzicht van belangrijke treinverbindingen met dienstregelingen, waarbij de fiets wl kan worden meegenomen.

Bij de samenstelling is rekening gehouden met de aankomst- en vertrekplaatsen van de fietsbussen, de belangrijkste vliegvelden en de omschreven fietsroutes.

Eenmaal buiten drukke streken is Spanje een waar fietsparadijs.Fietsers kunnen genieten van heerlijke landschappen en karakteristieke dorpen waar de tijd heeft stil gestaan.

Fietsenvervoer in Spaanse treinen is gratis!

Behalve de dienstregeling biedt De fiets in Spaanse treinen veel praktische informatie over het fietsenvervoer in Spanje.

Bert Sitters schreef ook de fietsgidsen:

Fietsen in Spanje;

El Camino del Cid, van Burgos naar Valncia;

De Zilverroute, van Sevilla naar Santiago de Compostela.

Prijs ‘De fiets in Spaanse treinen’ € 9,90

ISBN 978908107649

Verkrijgbaar via www.fietswegen.nl


 

De kritische mobilist 2008


Commentaar en kopij aan ons opsturen

Terug naar eerste pagina