De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

'Parkeerstad bij Schiphol'

(Parool 24 febr. 2007) De luchthaven Schiphol wil 'een parkeerstad' bouwen langs rijksweg A4. Op het huidige terrein voor langparkeerders komenDe luchthaven Schiphol wil 'een parkeerstad' bouwen langs rijksweg A4. Op het huidige terrein voor langparkeerders komen behalve parkeergarages mogelijk ook incheckfaciliteiten met bagageservice en een hotel.

Dat staat in het Ruimtelijk ontwikkelingsplan Schiphol 2015. Het parkeerterrein P3/P40, met een kleine vijftienduizend plaatsen, staat in de vakantieperiodes soms vol. Door het bouwen van 'een transfercity' kan het aantal plaatsen groeien tot 25.000.

Passagiers kunnen in de parkeerstad alvast inchecken en op de bus stappen naar de terminal. Ook kunnen reizigers er terecht voor een hapje en een drankje of het huren van een auto.

Met de plannen is de aanleg van een tijdelijke parkeerplaats aan de overkant van de A4 van de baan. De luchthaven wilde in Badhoevedorp 4500 parkeerplaatsen inrichten, maar volgens Joop Krul, directeur ontwikkeling van Schiphol, kon geen overeenstemming worden bereikt met de eigenaar over de prijs van de grond.

Het plein voor Schiphol Plaza krijgt mogelijk een overkapping. Volgens Krul moeten de perrons onder het winkelcentrum worden verlengd om meer treinverkeer mogelijk te maken. De nooduitgangen in de treintunnel kunnen dan worden gebruikt als in- en uitgangen. Ook moet er een lounge komen voor reizigers met de hsl richting Parijs.

In het Ruimtelijk ontwikkelingsplan schetst Schiphol de plannen tot 2015. In het plan staat niets over de eventuele aanleg van een zesde start- en landingsbaan. Volgens Krul is een nieuwe baan pas na 2015 aan de orde. Datzelfde geldt voor de bouw van een tweede terminal ten zuiden van Badhoevedorp.


De kritische mobilist 2007


Commentaar en kopij aan ons opsturen

Terug naar eerste pagina