De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

ANWB DAAGT CONCURRENT VOOR RECHTER

(ANP 20 juni 2005) De ANWB daagt zijn concurrent Route Mobiel voor de rechter. Route Mobiel verspreidt in zijn reclames onjuiste, misleidende en onvolledige informatie over de klassieke pechhulpverlener, aldus de ANWB maandag. Gesprekken tussen de beide directies hierover hebben niets opgeleverd.

Route Mobiel maakt in zijn reclames prijsvergelijkingen tussen zijn eigen servicepakketten en die van de ANWB. Die vergelijking gaat mank, vindt de ANWB. Route Mobiel biedt volgens de ANWB niet dezelfde diensten als de Wegenwacht en maakt onjuiste prijsvergelijkingen. ,,De claim van Route Mobiel dat hij de snelste en goedkoopste pechhulpverlener van Nederland zou zijn, vindt de ANWB misleidend voor de consumenten'', aldus de organisatie. ,,Mensen komen terug naar de ANWB, want ze voelen zich misleid. Dat is slecht voor de branche'', zei ANWB-directeur G. van Woerkom.


De directies van beide bedrijven hebben hier eerder dit jaar over gesproken. Dit gebeurde op uitnodiging van Route Mobiel. Directeur M. Schröder van de nieuwe pechhulpdienst liet toen al weten de reclames niet in te trekken.

De ANWB eiste eerder dit jaar ook dat Route Mobiel onmiddellijk zou stoppen met het voeren van de geelblauwe kleur op zijn hulpwagens. De bond beschuldigde de concurrrent van merkinbreuk, omdat de auto's van de Wegenwacht die kleurencombinatie al jaren dragen. Dit twistpunt wordt volgens de ANWB echter in goed overleg met de concurrent afgehandeld. ,,Wij houden onze kleur warm geel. Route Mobiel beweegt meer richting citroengeel'', zei Van Woerkom. Directielid M. Muller van Route Mobiel ziet de bodemprocedure met vertrouwen tegemoet. ,,Wij nemen de kosten van het verplichte ANWB-lidmaatschap mee in onze prijsvergelijkingen. Dat doen we, omdat mensen hier niet onderuit kunnen.'' Hij vindt het bovendien vreemd dat de ANWB zegt dat het geschil over kleurengeschil is opgelost. ,,Wij passen onze kleur niet aan.''


Radiouitzendingen hierover te downloaden op http://www.routemobiel.nl/index.asp?NavigationID=652


De kritische mobilist 2005

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina