De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Gaat Nederland eindelijk het goede Belgische voorbeeld volgen? Tot nu toe waren er steeds bezwaren van jurdische en/of financieel-organisatorische aard die proeven in Nederland "onmogelijk" maakten. Gaat Balkenende-4 voor een doorbraak in deze zorgen ??? (EvD)

Dringen in Delftse bus door gratis OV

(Het Parool 6 januari 2007) Het was zaterdagmiddag dringen geblazen in de bussen in Delft. Reizigers konden vanaf 11.00 uur gratis met de bus en tram reizen. Volgens een woordvoerster van busbedrijf Connexxion moesten zelfs de vier reservebussen worden ingezet om alle reizigers te vervoeren. In de tram lag het aantal passagiers niet hoger dan normaal.

De gemeente Delft biedt samen met de vervoerders Connexxion en HTM dit jaar elke zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur gratis bus- en tramvervoer. Deze week had de gemeente al duizend extra aanvragen gekregen voor een gratis vervoerbewijs voor de zaterdagen. Eerder waren in Delft 46.000 vervoersbewijzen huis-aan-huis verspreid.

''Om 11.00 uur stonden er al mensen voor de loketten om een kaartje te bemachtigen'', aldus de woordvoerster van Connexxion. ''Het is pas de eerste dag van het gratis openbaar vervoer, maar het lijkt al een succes.''

Halverwege de middag waren alle gratis kaarten aan de balies uitgegeven. ''En ook de chauffeurs hebben geen kaarten meer'', volgens de zegsvrouw.

Op de tram die door Delft rijdt was het niet noemenswaardig drukker, volgens een woordvoerder van HTM. ''Het aantal reizigers was niet anders dan normaal. Maar gewoonlijk is het op zaterdag ook al vrij druk in de tram.' '


De kritische mobilist 2007

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina