De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Het is te hopen dat het sympathieke gebaar van een gratis trajectkaart voor de automobilist tijdens wegwerkzaamheden, een flinke staart krijgt. Automobilisten die eindelijk ontdekken dat de trein lang zo gek nog niet is of, beter nog, een aanloop naar gratis OV dat in BelgiŽ een groot succes werd. (EvD)

OV-pas voor forenzen wegens werk aan de weg

(Volkskrant 27 oktober 2005) Rijkswaterstaat onderzoekt de mogelijkheden van alternatief vervoer voor forenzen die volgend jaar last krijgen van het groot onderhoud dat in het gehele land gepland staat.

Een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstaat bevestigde dinsdag een bericht hierover in De Telegraaf.

Volgens het ministerie gaat het volgend jaar en in 2007 om het grootste onderhoud aan de wegen dat ooit is uitgevoerd. Dit jaar werd wegens onderhoudswerkzaamheden aan de A9 voor het eerst geŽxperimenteerd met een OV-pas voor woon-werkverkeer. De zogeheten Zuidoostpas werd een succes. Rijkswaterstaat bekijkt of een soortgelijk alternatief mogelijk is op routes die volgend jaar aan de beurt zijn.

De Zuidoostpas werd mede mogelijk gemaakt door staatssecretaris Wijn van FinanciŽn. Hij verleende belastingontheffing voor het experiment met gratis vervoer met trein en bus.

In totaal kregen 17 duizend mensen een pas. Daarvan maakte meer dan de helft daadwerkelijk gebruik van het alternatief. Van vierhonderd verstokte automobilisten is bij het ministerie bekend dat zij definitief op de trein zijn overgestapt voor het woonwerkverkeer.


De kritische mobilist 2005

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina