De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

NIEUWSBRIEF CAMPAGNE VERKEER MILIEUDEFENSIE
Woensdag 30 november 2005


Inhoud:
- Bedrijven stappen over op betere lease-auto's
- brochure "Haal winst uit uw wagenpark"
- Nota Mobiliteit: I love Asfalt
- Kamerleden laten te veel heel van Nota Mobiliteit
- Milieudefensie gaat verhuizen

Bedrijven stappen over op betere lease-auto's
ING Nederland, Rabobank, BOVAG en Triodos Bank staan voortaan alleen nog relatief schone en zuinige leaseauto's toe. De vier bedrijven tekenden een intentieverklaring van Milieudefensie. Alle nieuwe leaseauto's bij de vier hebben voortaan een energielabel A, B of C. Dat is een stuk zuiniger dan gemiddeld. Alle nieuwe dieselwagens krijgen bovendien een roetfilter en gebruik van openbaar vervoer wordt gestimuleerd. Milieudefensie is blij met de actie van deze voorlopers en roept ook andere bedrijven op haar wagenpark zelf te vergroenen. In totaal polste Milieudefensie al ruim 50 bedrijven, voor velen bleek deze alleszins redelijke stap vooralsnog te veel gevraagd. Voor meer informatie, zie www.milieudefensie.nl/verkeer of bel Rolf Schipper: 020 5507425, rolf.schipper@milieudefensie.nl

Brochure "Haal winst uit uw wagenpark"
De brochure "Haal winst uit uw wagenpark" beschrijft maatregelen die bedrijven kunnen nemen voor een schoner wagenpark. De brochure is te bestellen bij de Milieudefensie Servicelijn 020 6262620.

Nota Mobiliteit: I love Asfalt
Veertig actievoerders van Milieudefensie hebben maandagochtend de gevel en de ingangen van het Tweede Kamergebouw in Den Haag met grote stickers beplakt. De stickers hadden opschriften als I love roet, I love asfalt, I love ademnood. Met de plakactie riep Milieudefensie parlementsleden op niet akkoord te gaan met de Nota Mobiliteit, die in de Kamer werd besproken. Joris Wijnhoven: `Terwijl problemen als klimaatverandering en luchtvervuiling zich als nooit tevoren aandienen, verspilt Peijs miljarden om met extra asfalt de problemen te verergeren.' Zie voor meer informatie www.milieudefensie.nl/verkeer .

Kamerleden laten te veel heel van Nota Mobiliteit
Slecht nieuws voor het milieu, de Nota Mobiliteit is bijna een politiek feit. Die conclusie kan getrokken worden na het tweede kamerdebat van afgelopen maandag. Minister Peijs moet de nota op twee onderdelen herschrijven: meer aandacht voor openbaar vervoer in en tussen steden en snellere invoering van de kilometerheffing maar dan met meer asfalt. Gelukkig zijn alle asfaltplannen nog geen feit! Bij ieder project is wel
wat loos. Milieudefensie blijft haar best doen om met acties en via juridische procedures onzalige plannen als A6/A9, A4 Midden-Delfland, tweede Coentunnel en de Westrandweg, tweede Maasvlakte, uitbreiding van Schiphol, A13/16 te voorkomen.


De kritische mobilist 2005

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina