De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

www.fietsenwandelbeurs.nl

TREINREISWINKEL: Aanzienlijke uitbreiding voor fietsen mee in nachttreinen

Kopenhagen, Warschau, Milaan, Praag, Berlijn, Wenen

Op de Fiets en Wandelbeurs

De mogelijkheden om fietsen mee te nemen in internationale nachttreinen zijn sinds de nieuwe dienstregeling, die in december jl. is ingegaan, aanzienlijk verruimd. Rechtstreekse nachttreinen met ruimte voor fietsen verbinden Amsterdam Centraal nu ook iedere nacht met Kolding, Odense, Kopenhagen (Denemarken); Berlijn, Dresden (Duitsland), Salzburg, Linz, Wenen (Oostenrijk); Lugano (Zwitserland); Como, Milaan (Italië); Praag (Tjechië) en Warschau (Polen).

Deze nachttreinen worden toegevoegd aan de bestaande nachtverbindingen met fietsentransport tussen Amsterdam - München en Amsterdam – Zürich.

Jan Blankespoor van de Fietskaart Informatie Stichting - de organisatie die veel Europese routeboekjes samenstelt voor fietsers -  is buitengewoon verheugd: “Dit is precies wat veel gebruikers van onze routes willen. Men fietst vanuit Nederland - bijvoorbeeld naar Praag - en wil vervolgens met de trein terug naar huis. Vorig jaar ging dat nog moeizamer met overstappen.”

“De toegevoegde treinverbindingen bieden ook een scala aan mogelijkheden voor Nederlandse fietsers om nieuwe gebieden in Europa te ontdekken. Noord-, Midden-, Oost en Zuidoost-Europa zijn nu veel gemakkelijker bereikbaar voor rondtrekkende fietsvakantiegangers en leuke combinaties zijn nu eenvoudig: bijvoorbeeld fietsen van Como naar Praag,” aldus Blankespoor.

Alle nachttreinen vertrekken ’s avonds vanaf Amsterdam Centraal en komen de volgende ochtend op hun bestemming aan. Ook op terugreis vertrekken de treinen ’s avonds om de volgende ochtend in Nederland te arriveren. In Nederland stoppen de nachttreinen eveens in Utrecht en Arnhem. Er is keuze uit verschillend comfort: zitplaats, couchette met zes ligplaatsen in een coupé, couchette met vier ligplaatsen, of een échte bed: van vier bedden in een coupé tot ‘single coupé de luxe’.

De Treinreiswinkel biedt een speciaal arrangement voor fietsers. Een enkele reis kost inclusief het vervoer van de fiets 79 Euro voor een zitplaats, ongeacht de afstand. In het laagseizoen kost dit slechts 51 Euro. Voor een couchette met 6 ligplaatsen zijn de prijzen voor een enkeltje met fiets 94 Euro en in het laagseizoen 81 Euro. In de huidige treinen boeken veel fietsers voor een coupé double: met z’n tweetje een eigen coupé met échte bedden. Dit kan al vanaf 137 Euro en 111 Euro p.p. in het laagseizoen. In toenemende kiezen fietsers ook voor de luxe van een slaapcoupé met eigen toilet en douche. 

Voor fietsen moet altijd worden gereserveerd. De Treinreiswinkel verwacht voor de vakantieperiode een ware storm van fietsers.  “Vroeg reserveren lijkt dus van belang”: aldus Helmut Brall, directeur van de Treinreiswinkel.

Voor meer informatie en boekingen: www.treinreiswinkel.nl

De Treinreiswinkel is met alle informatie eveneens aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs op 2 en 3 februari in de Amsterdam-Rai: www.fietsenwandelbeurs.nl

adres:

Postbus 94005 1090 GA Amsterdam  T 020-600 25 79


 

De kritische mobilist 2007


Commentaar en kopij aan ons opsturen

Terug naar eerste pagina