De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Automobilisten in Rotterdam zijn een belangrijke smoes kwijt om in hun milieuvervuilende bolide te stappen. Fietsen is niet alleen beter voor de luchtkwaliteit van de stad en voor de gezondheid van de fietser zelf, hij is ook nog eerder op de plek van bestemming. Het Rotterdamse openbaar vervoer is aan een nieuwe kwaliteitsslag toe na de kaalslag door de Leefbaar Rotterdam-coalitie van de afgelopen jaren. Meer bussen en trams zijn nodig en ook de oude voorrangsregels dienen in ere hersteld. (EvD)

Fiets snelste vervoermiddel in Rotterdam

(NU-NL 18 februari 2006) Fietsers hebben het zaterdag in Rotterdam net van de auto gewonnen in een race van west naar oost.

Het parkoers strekte zich uit van Delfshaven tot de Alexanderpolder. De fieters deden er 55 minuten over, de auto kwam twee minuten later over de finish. Een derde team ging met het openbaar vervoer en was ruim een half uur langer onderweg, liet een woordvoerder weten.

GroenLinks had de wedstrijd georganiseerd om aan te tonen dat het met de fiets door Rotterdam net zo snel gaat als met de auto, of zelfs nog sneller. Raadslid A. Bonte, die zelf per fiets reisde, is opgetogen over de overwinning. "Fietsen is niet alleen gezonder voor jezelf en voor het milieu, maar blijkt bovendien sneller te zijn dan met de auto."

Bonte is teleurgesteld over de lange reistijd van het openbaarvervoerteam. "Toen we vier jaar geleden eenzelfde wedstrijd hielden, kwamen de OV'ers als tweede binnen. Vroeger hadden bussen en trams bij elk verkeerslicht voorrang, nu moeten ze overal stoppen. Ook rijden trams en bussen minder vaak."


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina