De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

e-zine brief 2 maart 2006:

 

Stichting NatuurMedia

2e Looiersdwarsstraat 11-2

1016 VN Amsterdam

tel:020-4201925

redactieogn@natuurmedia.nl


Opgewarmd Nederland in Beeld

Nieuwsclips en korte films over klimaatverandering

Vanaf heden komen op www.opgewarmdnederland.nl tweewekelijks nieuwsclips en korte films over klimaatonderzoek en aanpak van klimaatverandering uit. Omdat u het boek Opgewarmd Nederland heeft besteld, heeft deze informatie wellicht uw interesse. NatuurMedia stelt het erg op prijs als u deze mail doorstuurt in uw netwerk of, indien mogelijk, een link op uw website plaatst.

Doel van de site is het realiseren van grotere onderwijs-, publieks- en media-aandacht voor onderzoek naar en de aanpak van klimaatverandering. Met dit project biedt NatuurMedia filmmakers en studenten een platform om nieuwsfeiten of waarnemingen te verfilmen. De openbaarmaking en verspreiding van nieuwe feiten bevordert popularisering van wetenschappelijke inzichten. Voor studenten, docenten en scholieren is een veelheid aan materiaal te vinden.

Beeldmateriaal is te vinden in de rubrieken nieuwsclips (over onderzoek), korte films (documentair materiaal), waarnemingen, visies en aanpak. Er staan momenteel 13 korte films op en er volgen er spoedig meer.

De eerste clip gaat over een stinkende orchidee die oprukt. Begin maart gevolgd door reportage over vervroegde eileg bij kievitten. Dit voorjaar volgen naar verwachting clips over:
- bevers die vooral van kou houden;
- een baanbrekend onderzoek over trekvogels in Nature;
- klimaatzones schuiven niet op maar worden geklutst...

Daarnaast staan op www.opgewarmdnederland.nl korte films van de DVD ?Opgewarmd Nederland? met o.a. oprukkende libellen, uitstervende vlinders, veranderingen langs de kust, bij vogels, wilde planten en kortsmossen.

Heeft u zelf bruikbare clips of onderwerpen? Meldt ze: redactieogn@natuurmedia.nl.

Op de hoogte blijven van nieuwe clips? Meldt u aan via de site voor de mailinglist.

Met vriendelijke groet,

Rolf Roos, hoofdredacteur

Dit NatuurMediaproject wordt gesponsord door o.a. het VSB-Fonds en NXS (www.nxs.nl)


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina