De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

De laatste tijd valt het op. Erg veel snelheidsovertredingen op riskante plekken, zoals bij wegwerkzaamheden. Wel erg veel auto's die achter elkaar door het rode licht blijven rijden. Zware SUV's die brutaal net voor anderen de voorrangsweg oprijden. Auto's die hele gezinnen op het zebrapad aanrijden. En automobilisten die de vader van een door hun toedoen zwaar gewond kind, aangeven bij de politie als die door het agressieve gedrag van de automobilist even door het lint gaan. Tijd voor een nadere analyse door de politiek of ook hier zero-tolerance die tegen misdadigers zo succesvol blijkt? Dan ook zero-tolerance tegen radiostations die oproepen om flitspalen te vernielen na de plek ervan te hebben gemeld in de uitzending. (EvD)

Politie bekeurt 60 procent automobilisten bij werk aan A2

(NU-NL 24 februari 2006) De verkeerspolitie heeft donderdagavond bij wegwerkzaamheden op de A2 bij Everdingen 3390 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Het aantal komt overeen met 60 procent van de passanten, meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten vrijdagochtend.

Op het weggedeelte werden tussen 19.00 en 22.00 uur in beide richtingen 5660 bestuurders gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid was 140 kilometer per uur. Op het punt bedraagt de maximumsnelheid 70 kilometer per uur omdat de drie rijstroken er zijn versmald en de vluchtstrook ontbreekt.

De politie kondigde voor de komende weken meer snelheidscontroles aan op locaties waar aan de weg wordt gewerkt.

Auto schept overstekend gezin

(NU-NL 26 februari 2006) Een overstekend gezin is zaterdag rond 17.00 uur in Zoetermeer aangereden door een 23-jarige automobilist. Bij de aanrijding raakten de vader, twee kinderen en een hond gewond. Twee andere kinderen en de moeder bleven ongedeerd. Dat maakte de politie zondag bekend.

De 36-jarige vader en een 5-jarig kind raakten gewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Het 7-jarige kind werd door de aanrijding de lucht in geslingerd en is naar het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag gebracht. Een dierenarts moest de hond behandelen.

Na de aanrijding vloog de vader de bestuurder van de auto aan. Hij deelde een aantal rake klappen uit. De automobilist deed aangifte tegen de vader.


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina