De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Verkoop nieuwe auto’s flink omlaag

(AD 2 februari 2006) Aan de daling van de autoverkopen lijkt maar geen eind te komen. In januari zijn 2,4 procent minder personenauto’s verkocht in vergelijking met januari 2005.

,,En dat is nog een geflatteerd beeld,’’ zegt Huub Dubbelman van auto-importeur DaimlerChrysler Nederland. ,,In de eerste maand van het nieuwe jaar worden altijd veel auto’s op kenteken gezet door particulieren en leasebedrijven die in de laatste maanden van het jaar een auto hadden gekocht. Eigenlijk zijn de cijfers dus nóg slechter.’’

Volgens de Nederlandse auto-importeurs mijdt vooral de particuliere koper de showrooms. Maar ook de zakelijke rijder wacht veel langer met het inruilen van zijn auto. In het luxe segment is de verkoop van de Mercedes, BMW en Audi de laatste tijd met 40 procent gedaald. De best verkochte merken in januari waren Volkswagen, Ford, Opel, Toyota en Renault. Hans Vervoorn van Fiat Auto Nederland vindt dat de Nederlandse overheid de auto -met name diesels- te veel in een kwaad daglicht heeft gesteld. Auto’s zijn ook te duur door hoge belastingen, aldus Vervoorn.


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina