De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

Verkoop lpg-systemen fors gestegen

(Reformatorisch Dagblad 14 januari 2006) Ongeveer 12.000 automobilisten hebben het afgelopen jaar een autogassysteem aangeschaft. Dat is een stijging met meer dan 40 procent ten opzichte van 2004.

Dat heeft BK-Gas vrijdag bekendgemaakt. Deze dochteronderneming van Shell verkoopt autogas (lpg) aan ruim 750 tankstations in Nederland en BelgiŽ.

De gestegen verkopen van lpg-systemen is volgens BK-Gas een gevolg van de hoge benzine- en dieselprijzen. Waar de adviesprijs voor lpg gemiddeld over 2005 0,50 euro per liter was, lagen de adviesprijzen voor euro ongelood en diesel respectievelijk gemiddeld op 1,30 euro en 1,02 euro.

De prijs van autogas vertoont overigens sinds deze zomer wel een stijgende lijn. In de wintermaanden liggen de prijzen altijd hoger door de hogere vraag naar propaan, een van de bestanddelen van autogas.

De stijging van de verkopen van autogassystemen in 2005 is voor het eerst sinds 2001. De cijfers werden bovendien gedrukt door de beperkte capaciteit van de inbouwstations. Deze gespecialiseerde bedrijven zijn druk bezig hun capaciteit uit te breiden. Op dit moment zijn er tachtig inbouwstations in Nederland. BK-Gas verwacht dat de verkopen van lpg-systemen dit jaar met 50 procent zullen toenemen.

In Nederland rijden op dit moment zo’n 260.000 personenauto’s rond die zowel een benzine- als een gastank hebben.


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina