De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

De wolken boven de ANWB worden donkerder nu SNS Reaal de grote concurrent wil overnemen. SNS Reaal kan zeker na de binnenkort geplande grote beursgang héél veel geld pompen in Route Mobiel om deze relatief kleine speler voor autopechhulp groot te maken. Daarna kunnen de ANWB-spotjes op TV nauwelijks nog helpen om de verdere leegloop van de wegenwacht te stuiten. De heer J.H. (naam bij redactie bekend) borduurt hieronder nog even dromenderwijze voort op dit bericht. (EvD)

SNS Reaal aast op ANWB-concurrent Route Mobiel

(RTL Z nieuws 9 mei 2006) Bankverzekeraar SNS Reaal wil pechhulpdienst Route Mobiel overnemen.

Strategie
SNS Reaal heeft via dochter Proteq al een belang van 40% in Route Mobiel, maar wil nu alle aandelen in handen krijgen. "Het overnemen van alle aandelen past in de strategie van Proteq om innovatieve retailproducten en -concepten te voeren, zoals de Pechhulpverzekering", aldus SNS Reaal.

Principeovereenkomst
Volgens SNS is er al een principeovereenkomst voor de volledige overname. Beide partijen denken binnen 'afzienbare tijd' tot overeenstemming te komen. SNS Reaal krijgt naar verwachting volgende week een notering aan de beurs van Amsterdam.

Route Mobiel
Route Mobiel heeft zich enige jaren terug opgeworpen als concurrent van ANWB, de organisatie die ook hulp biedt bij autopech. In november had Route Mobiel 175.000 klanten, terwijl de ANWB 4,1 miljoen leden heeft. In zijn reclame-uitingen stelt Route Mobiel dat het lidmaatschap op de wegenwacht kan worden opgezegd. Vorig jaar maakte het bedrijf verlies bij een omzet van ongeveer 5 miljoen euro. Dit jaar verwacht Route Mobiel quitte te spelen bij een omzet van 10 miljoen.

En daarna:

(email J.H. d.d. 15 mei 2006) Op www.snsreaalbeurs.nl staat alle informatie over de beursgang van SNS Reaal. Op 18 mei 2006 volgt de informatie over het succes van de beursgang, de koers en wat er met de opbrengst zaol gebeuren. SNS Reaal zal ook verder berichten over Route Mobiel ( en haar 100% belang daarin ) als concurrent van de Wegenwacht van de ANWB.

De leden van de ANWB-vereniging kunnen tot uitdrukking brengen dat zij willen dat ANWB B.V. wordt ingelijfd door SNS Reaal en op die manier transparant wordt, ook door het toezicht op de bank-verzekeraar. De winkels van de ANWB zullen van belang kunnen zijn voor SNS Reaal om snel een goede landelijke dekking van het kantorennet te bereiken.

En uiteraard zullen de leden van de ANWB-vereniging per persoon ' iets ' gaan ontvangen ( contanten of aandelen ) zodra ANWB B.V. is ingelijfd door SNS Reaal. Om het proces van overname te versnellen zullen de ANWB-leden hun abonnement van de Wegenwacht moeten opzeggen ( wel het lidmaatschap ad 16,50 per jaar vooralsnog handhaven ). Dat kan op de meest eenvoudige wijze door aanmelding bij Route Mobiel ( www.routemobiel.nl ) die een ANWB-opzegservice heeft.

Als de ANWB onderdeel is van SNS Reaal ziet de toekomst er zonniger uit en de transparantie wordt eindelijk goed. En dat er ' iets ' te ontvangen is, zal voor de ANWB-leden een prettige verrasing zijn.


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina