De kritische mobilist (v/h Verontruste ANWB leden)

(17 augustus 2006) Door dagblad Trouw werd ik geattendeerd op een wel heel bijzondere actie tegen hardrijders op onze wegen. Hieronder het interessante bericht over de elfjarige NN die met een internet-site en sticker-verkoop strijdt voor meer automobilisten die 90 km/u welletjes vinden. Een jonge stoere bink van het andere soort die denkt aan de toekomst voor ons allen! Zoek hem eens op op zijn site, bestel een sticker voor op de bumper en stuur een mail als ondersteuning. De welkomstboodschap op NN's site luidt:

Zijn site is een actie om weggebruikers te laten beseffen dat ook zij zelf verantwoordelijk zijn voor de schade aan het milieu door de uitlaatgassen van hun auto. Door (zoveel mogelijk) je snelheid te verminderen tot een veilige en ontspannen 90 km/uur op de snelwegen vermindert de uitstoot van milieuschadelijke gassen en fijn stof aanzienlijk. Behalve het milieu spaar je jezelf, je medeweggebruiker en je portemonnee. Als zoveel mogelijk mensen deze actie steunen zullen ongelukken en files sterk verminderen of misschien wel verdwijnen. Autorijden wordt dan weer een aangename en zelfs ontspannende bezigheid.

Met de sticker ofwel een BUMPERKLEVER!!!!! op je achterbumper maakt je je medeweggebruikers, waaronder de beruchte bumperklevers, duidelijk waarom je 90 rijdt. Laat ze maar allemaal voorbij suizen en zet je favoriete muziekje aan.

(EvD)

NN (11 jaar) vindt 90 km/u hard zat

Auto's die (te) hard rijden, stoten onnodig veel rommel uit.En dat moet stoppen, vindt de elfjarige NN uit Amsterdam, een dorpje net boven Leiden. Daarom heeft hij een milieu-actie opgezet, bestaande uit een web-site en stickers. Via de site verkoopt hij bumperstickers met de tekst "Ik rij 90". "Zo kun je heel makkelijk zien wie er wel en niet meedoet", zegt NN. "Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat iedereen een sticker op de achterkant van zijn auto plakt."

De elfjarige kwam op het idee toen hij in een magazine las over de schadelijke uitstoot van auto's. "Daarin stond dat het heel veel scheelt als auto's 90 km per uur rijden in plaats van 120. Dus ik dacht: waarom gaan we dat niet met zijn allen doen?

NN vraagt voor iedere sticker één euro plus 39 cent verzendkosten. "Ik heb wat kosten voor de website en ook de stickers moet ik laten maken bij de drukkerij. Maar mocht het echt een succes worden en ik houd geld ver, dan geef ik dat allemaal aan een goed doel."


De kritische mobilist 2006

Commentaar en kopij aan ons opsturen


Terug naar eerste pagina